Το φως και η αρχιτεκτονική συγκρότηση της αντίληψης - Μαχλή, Μαρία ([χ.ό.], 2003)
[Η έρευνα αυτή διαπραγματεύεται τον τρόπο με τον οποίο ο άνθρωπος αντιλαμβάνεται τον χώρο γύρω του. Επιπλέον δίνει έμφαση στον ρόλο του φωτός στην αντιληπτική διαδικασία. Τέλος αναλύει αρχιτεκτονικά παραδείγματα όσον αφορά στον χειρισμό του φωτός στην αρχιτεκτονική συνθετική διαδικασία.]