Η κατάκτηση της κατακόρυφης διάστασης-η προσπέλαση των κατακόρυφων χώρων - Αγάθης, Παύλος ([χ.ό.], 2003)
[Οι τρόποι με τους οποίους ο άνθρωπος ανταπεξέρχεται στα "απόκρημνα" του φυσικού περιβάλλοντος (βουνά, ορθοπλαγιές, σπηλαιοβάραθρα, φαράγγια). Σύντομη ιστορία, σύντομα παραδείγματα, εκτενής αναφορά στις τεχνικές αναρρίχησης, σπηλαιολογίας, φαραγγιών. Αναφορά στην εργασία στο ύψος.]