Οχυρωμένοι οικισμοί της Πελοποννήσου : διαδικασίες συγκρότησης και χαρακτηριστικά - Μπασιάκου, Βασιλική ([χ.ό.], 2003)
[Στο θέμα αυτό μας απασχολούν οι διαδικασίες εκείνες που συγκροτούν τους οικισμούς - ιστορικές, οικονομικές, κοινωνικές, πολιτικές - και οι οποίες βοηθούν στο να επιχειρήσουμε μία σύντομη ανάγνωση του κτισμένου χώρου, διερευνώντας τις αιτίες που γεννούν τους οικισμούς και οδηγούν στη διαμόρφωση των χαρακτηριστικών τους.]