Εναλλακτικό κέντρο επιμόρφωσης και δημιουργίας στο συγκρότημα Μύλοι - Ιωαννίδου, Ευθαλία
[Μέσα από την ανάλυση των δημόσιων χώρων και της κοινωνικής κατάστασης στη Θεσσαλονίκη, εντοπίζουμε την περιοχή Ντεπώ-Αλλατίνι που αποτελεί ένα αμήχανο σημείο του αστικού ιστού. Εξετάζουμε πιο ειδικά τους δημόσιους χώρους (εκ των οποίων το Μέγαρο Μουσικής και το συγκρότημα Μύλων Αλλατίνι που προορίζουν για ξενοδοχείο), διατυπώνουμε τις θέσεις μας όσον αφορά στη δημόσια υπόσταση των ανθρώπων και προτείνουμε επέμβαση στην περιοχή, με κέντρο τους Μύλους Αλλατίνι. Για εκεί, προτείνουμε ένα κέντρο Εκπαίδευσης και δημιουργίας με χώρους εργαστηρίων και εκδηλώσεων, με χαρακτηριστικό την ενεργό συμμετοχή των χρηστών στη διαμόρφωσή του, καθώς και την έννοια της μεταποίησης περιττών αντικειμένων σε χρηστικά.]