Δημοτικό θεατρικό εργαστήρι στην Καλλιθέα : επαναχρησιμοποίηση εκλεκτικιστικού κτιρίου και προσθήκη νέας κατασκευής - Διαλέτη, Μαρία
[Στα πλαίσια αυτής της διπλωματικής εργασίας επιχειρείται η ένταξη ενός εκλεκτικιστικού κτιρίου του 1923 (Αριστ. Βάλβης) σε ένα σύγχρονο συγκρότημα με χρήση που εστιάζει στη μελέτη, την έρευνα και την αναπαράσταση του θεατρικού λόγου. Στο πρώτο μέρος της μελέτης, αποτυπώνεται και αναλύεται το υπάρχον κτίσμα, και στο δεύτερο διερευνάται η επέμβαση, το είδος της νέας κατασκευής, η σχέση της με την παλιά, η εγκατάστηση της νέας χρήσης στο παλιό κέλυφος, η σύνδεση των λειτουργιών και τέλος η διαμόρφωση της θεατρικής σκηνής.]