Ουτοπία και τεχνολογική εξέλιξη - Μουτζούρη, Βασιλική ([χ.ό.], 2002)
[Η γενική σχέση αρχιτεκτονικής και ουτοπικής προσέγγισης, αποτελεί το γενικότερο αντικείμενο της εργασίας. Ειδικότερα μελετάται ο τρόπος με τον οποίο οι τεχνολογικές εξελίξεις καθορίζουν την ουτοπική σκέψη. Η σύγχρονη ουτοπική σκέψη προσεγγίζεται μέσα από το λογοτεχνικό παράδειγμα του Νευρομάντη.]