Τα πρώτα σχολικά κτίρια της Λέσβου έως το 1930 - Σαρόγλου, Μαρία ([χ.ό.], 2002)
[Εξετάζονται οι λόγοι που οδήγησαν στην ανάπτυξη της παιδείας στο νησί της Λέσβου από το 1840 και έπειτα και παρουσιάζονται αναλυτικότερα 12 από τα υπάρχοντα σχολικά κτίρια (6 στη Μυτηλήνη, 6 στην επαρχία).]