Κατασκευή και λειτουργία του ανεμόμυλου της Δωδεκαννήσου - Μαραγκός, Νικηφόρος ([χ.ό.], 2002)
[Ο σχεδιασμός του ελληνικού ανεμόμυλου διέρχεται μέσω παραμέτρων, ορίων που θέτει η μηχανική λειτουργία, οι κατασκευαστικές δυνατότητες και η χωρική λειτουργικότητα. Κάθε κατασκευή που λειτουργεί αποτελεσματικά είναι προϊόν μακρόχρονων δοκιμών και αποτυχημένων προσπαθειών. Μ' άλλα λόγια, είναι πειραματικό αποτέλεσμα μοναδικό για κάθε φυσική θέση.]