Διερεύνηση της συμβολικής υπόστασης της αρχιτεκτονικής με αφορμή την ανάλυση του ανώτατου δικαστηρίου της Ιερουσαλήμ - Μιντζιβίρη, Ευφροσύνη ([χ.ό.], 2002)
[Αντικείμενο της διάλεξης, να επισημάνει τον τρόπο που η αρχιτεκτονική ως πολιτιστικό φαινόμενο βρίσκεται στο κέντρο μιας συμβολικής διαδικασίας που διατρέχει το σύνολο της ύπαρξής της. Η ερμηνευτική αυτή απόπειρα γίνεται κυρίως με την χρήση ενός συγκεκριμένου παραδείγματος, ενός υλοποιημένου κτιρίου, το ανώτατο δικαστήριο της Ιερουσαλήμ. Αναλυτικότερα γίνεται η προσπάθεια ένταξης του κτιρίου στο ευρύτερο πλαίσιο αναφοράς του και στη συνέχεια εξετάζεται η σχέση του πραγματικού (υλοποιημένου) χώρου με τη συμβολική του λειτουργία.]