Μικρό περιοδεύον θέατρο - Παπαπανούση, Βασιλική
[Το Μικρό Περιοδεύον Θέατρο είναι ένα λυόμενο και μεταφερόμενο υπαίθριο Θέατρο. Στόχος είναι να χρησιμοποιείται το καλοκαίρι από μικρούς περιοδεύοντες θιάσους και να στήνεται σε επαρχιακές πόλεις της Ελλάδος, που δεν διαθέτουν χώρους κατάλληλους να υποδεχτούν μία σύγχρονη θεατρική παράσταση. Τα μέρη του θεάτρου (σκηνή, κερκίδες), αποτελούνται από μονάδες, που συντεθιμένες δίνουν ποικίλες διατάξεις. Έτσι, όχι μόνο η σχέση κερκίδων και σκηνής μπορεί να αλλάζει, αλλά και η συνολική διάταξη στο χώρο. Στις πιο συνηθισμένες διατάξεις η χωριτικότητά του σε θεατές είναι περίπου 170 με δυνατότητα αυξομείωσης αυτού του αριθμού. Το όλο σύστημα οργανώνεται και αποθηκεύεται σε έξι (6) ειδικά διαμορφωμένα container, που μπορούν να μεταφέρονται με κάθε μέσο που έχει αυτήν τη δυνατότητα (φορτηγά αυτοκίνητα, τραίνο, πλοίο, αεροπλάνο..). Τα υλικά που χρησιμοποιούνται είναι, μεταλλικοί σωλήνες και κοιλοδοκοί στο φέροντα οργανισμό των τμημάτων, κόντρα πλακέ θαλάσσης στις ορατές επιφάνειες και εσωτερικές επενδύδεις και λαμαρίνα στο εξωτερικό των container. Ο χρόνος που υπολογίζεται για να στηθεί το θέατρο