Μητρόπολη και τεχνολογία η εξέλιξη μιας ρευστής σχέσης : από την δυστοπία του κινηματογράφου στην ουτοπία του χώρου - Αναστασιάδη, Ειρήνη - Γαρυφαλλιά ([χ.ό.], 2002)
[Ο τρόπος που η μητρόπολη, ως μία έκφραση ουτοπίας, μεταβάλλεται με την διείσδηση της τεχνολογίας μέσα σε αυτήν. 3 ταινίες επιστημονικής φαντασίας δείχνουν την εξέλιξη του ορίου ανάμεσά τους, από το σκληρό στο ρευστό. Η μελέτη αυτή οδηγεί στον κυβερνοχώρο, μία σύγχρονη έκφραση της φαντασίας μέσα από κατ'εξοχήν τεχνολογικά μέσα.]