Οι κήποι του ποταμού Turia στη Βαλένθια - Χρηστέα, Ελένη ([χ.ό.], 2002)
[Στη Βαλένθια της Ισπανίας, μετά από μία καταστροφική πλημμύρα το 1957, πραγματοποιήθηκε εκτροπή της κοίτης του ποταμού Turia. Ο χώρος της παλαιάς κοίτης τμηματικά διαμορφώθηκε σε ένα γραμμικό πάρκο που διασχίζει την πόλη. Η πράσινη αυτή λωρίδα μήκους 11 χλμ. περιλαμβάνει κήπους, αθλητικές εγκαταστάσεις, χώρους αναψυχής, καθώς και μερικά από τα πιο μοντέρνα κτίρια της πόλης, όπως το μεγάλο εμβληματικό έργο της Πολιτείας των Τεχνών και των Επιστημών, όλα αφιερωμένα στον ελεύθερο χρόνο των κατοίκων. Το συνολικό έργο της μετατροπής της πρώην κοίτης σε έναν πνεύμονα πρασίνου που συνδέεται άμεσα με την ζωή της πόλης, κρίνεται ένα πολύ ωραίο παράδειγμα δημιουργίας ανοικτού δημόσιου χώρου.]