Ο βιοκλιματικός παράγοντας στην αρχιτεκτονική του παραδοσιακού οικισμού των Αμπελακίων - Δημητριάδης, Θοδωρής ([χ.ό.], 2002)
[Μελέτη του τρόπου με τον οποίο πετύχαιναν συνθήκες θερμικής άνεσης στο εσωτερικό των σπιτιών στα Αμπελάκια. Συμπεριλαμβάνονται ιστορικά στοιχεία καθώς και ανάλυση του κλίματος της περιοχής.]