Βιβλιοθήκη στο Πανεπιστήμιο Κύπρου - Αυξεντίου, Νεκτάριος
[Στην εργασία αυτή παρουσιάστηκε σαν πρόταση, ένα συγκρότημα κτηρίων, για να καλύψει τις ανάγκες της Βιβλιοθήκης στο νέο Campus του Πανεπιστημίου Κύπρου στη Λευκωσία. Οι βασικοί άξονες πάνω στους οποίους κινήθηκε η έρευνα και οι οποίοι επηρέασαν τις συνθετικές αρχές και την εξέλιξη του κτηρίου ήταν : 1.η επιλογή μου να ασχοληθώ με το σύνολο των λειτουργιών που αποτελούσαν την ενότητα ατην οποία περιλαμβανόταν η Βιβλιοθήκη, όπως παρουσιαζόταν στο γενικό χωροταξικό σχέδιο της Πανεπιστημιούπολης. Η ενότητα αυτή αποτελείται από :α.Βιβλιοθήκη, β.Κέντρο Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, γ. Κέντρο Τεχνολογίας της εκπαίδευσης, δ.Κέντρο Ξένων Γλωσσών. 2.η σύνταξη του κτηριολογικού προγράμματος αυτής της ενότητας, μέσω της αναζήτησης και σύγκρισης ανάλογων ενοτήτων σε πανεπιστήμια ανά τον κόσμο. 3.η σχέση του συγκροτήματος με το σύνολο των λειτουργιών και της οργάνωσης της Πανεπιστημιούπολης και η εσωτερική ενότητα και δομή του. 4.η εφαρμογή νέων τεχνολογιών. 5.η σχέση με το τοπίο.]