Αποκατάσταση και επανάχρηση ως διοικητικά δικαστήρια Πειραιά του διατηρητέου κτιρίου της "ΗΒΗ" στον Πειραιά - Καμαριωτάκη, Βασιλική
[Η διπλωματική εργασία αφορά την αποκατάσταση και επανάχρηση του διατηρητέου κτιρίου της "ΗΒΗ" που βρίσκεται στον άξονα της Πειραιώς στα όρια των δήμων Πειραιά και Μοσχάτου, κατασκευάστηκε το 1875 ως οινοπνευματοποιείο και ανήκει στη 2η βιομηχανική περίοδο της Ελλάδας. Στην πρώτη φάση έγινε πλήρης αποτύπωση του κτιρίου, ανάλυση των φάσεων κατασκευής του, αξιολόγηση των επεμβάσεων (προσθήκες, φθορές) και τελικά να΄γνώριση του αρχικού - διατηρητέου κελύφους και ανάλυση των μορφολογικών του χαρακτηριστικών. Στην προσπάθεια αναζήτησης νέας χρήσης έγινε αναγνώριση της ευρύτερης περιοχής, ως προς τη σημερινή κατάσταση αλλά και τα μελλοντικά σχέδια αξιοποίηση της και τελικά αποφασίσαμε να φιλοξενήσουμε τα Δοικητικά Δικαστήρια Πειραιά. Έτσι κατασκευάσαμε νέο ανεξάρτητο κτίριο (Εφετείο) που συνδέεται με το κτίριο της "ΗΒΗ" (Πρωτοδικείο) μέσω κοινού υπαιθρίου χώρου. Το παλαιό κτίριο αποκαθίσταται πλήρως, ενώ η προσθήκη χαρακτηρίζεται από λιτότητα με σκοπό να αναδείξει το υπάρχον.]