Μουσικό τοπίο στη Σαμοθράκη : κέντρο έμπνευσης και δημιουργίας - Ζωγραφάκη, Αγγελική
[ Δημιουργήσαμε ένα μουσικό τοπίο σε μία χαράδρα-φαράγγι στη Σαμοθράκη. Το έντονο ηχητικό τοπίο της περιοχής, σε συνδυασμό με τις μουσικές εκδηλώσεις στην ύπαιθρο που συμβαίνουν τα τελευταία 2 χρόνια στη Σαμοθράκη, μας έδωσαν την ιδέα της δημιουργίας καταλυμάτων για μουσικούς στο φαράγγι. Δημιουργούμε λοιπόν, αρχιτεκτονικές κατασκευές που λειτουργούν με γνώμονα τον ήχο και αξιοποιούν την παραγωγή του είτε αυτή προέρχεται από την ανθρώπινη δραστηριότητα, είτε από τα φυσικά φαινόμενα. Προβληματιστήκαμε πολύ στο πως επεμβαίνει κανείς σε ένα απόλυτα φυσικό τοπίο, χωρίς να αλλοιώσει τον χαρακτήρα του. Καταλήξαμε λοιπόν σε κατασκευές που δεν είναι μόνιμες. Αυτό που μένει πάντα ως ίχνος της κατασκευής είναι το ξύλινο επίπεδο της βάσης, ενώ ο ανώτερος σκελετός και τα κατακόρυφα πετάσματα λειτουργούν με βάση τη λογική της σκαλωσιάς, οπότε το χειμώνα μαζεύονται και αποθηκεύονται.]