Κτιριακή παρέμβαση στη συμβολή της γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου, με τον περιφερειακό περίπατο στο Κάστρο : κτίριο πολιτιστικών δραστηριοτήτων - Βερυκίου, Ανθή
[ Το θέμα καλύπτει έναν τύπο κτιρίου τον οποίο θα χαρακτηρίζαμε ως μια πολεοδομικού τύπου παρέμβαση στην περιοχή μελέτης ή αλλιώς ως κτίριο-διαμόρφωση. Η περιοχή μελέτης οριοθετείται από τον οικισμό, ένα σημαντικό ιστορικό μνημείο, το κάστρο και τον θαλάσσιο χώρο του πορθμού. Με την εισαγωγή του νέου στοιχείου στην περιοχή το οποίο είναι η γέφυρα, προκαλούνται μια σειρά από μεταβολές οι οποίες διαταράσσουν την υφιστάμενη τάξη πραγμάτων στον τόπο. Η πρόταση, θά ήθελε να λειτουργήσει ως ρυθμιστής προκειμένου να αποκαταστήσει μια νέα ισορροπία μεταξύ των παραπάνω στοιχείων. Αποπειράται να δημιουργήσει ένα είδος φίλτρου ως προς τη γέφυρα, στρέφοντας το χώρο προς τη θάλασσα και προς το κάστρο. Επιπλέον να αποτελέσει ένα είδος περιπάτου προσφέροντας παράλληλα εποπτικούς χώρους θέασης του κάστρου και της ευρύτερης περιοχής, και τέλος να αποτελέσει -πολύ σημαντικό αυτό -την αφορμή ώστε να γεννηθούν δραστηριότητες στην περιοχή.]