Κέντρο έρευνας θαλάσσιας ζωής : η επανάχρηση της παλιάς αποθήκης υλικών του τεχνολογικού και πολιτιστικού πάρκου Λαυρίου του ΕΜΠ - Χήρα, Ιωάννα Γ.
[Το κτήριο χρονολογείται στα 1905. Οι μεταλλικές στέγες αντικαθιστούν τις βαριές ξύλινες που μέχρι τότε χρησιμοποιήθηκαν. Τριγωνικά ελαφρά δικτυώματα καλύπτουν το μεγάλο άνοιγμα και υπάρχει υπερυψωμένος φωταγωγός. Ανάμεσα στα μεταλλικά στοιχεία ο τοίχος συμπληρώνεται με συμπαγή τούβλα....Ανάπλαση του επιλεγμένου κτιρίου και γύρω συγκροτήματος, με ενσωμάτωση συστημάτων εξοικονόμησης ενέργειας και συστημάτων που περιλαμβάνουν τεχνολογίες ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, τόσο για την ενεργειακή κάλυψη του ίδιου του κτιρίου, όσο και για την παραγωγή ενέργειας που θα εξυπηρετεί τα γειτονικά κτίρια του συγκροτήματος.]