Νέος σιδηροδρομικός σταθμός Ξυλοκάστρου - Καμηλάρη, Βανέσσα Δ
[ Η εργασία αυτή στηρίζεται στην αγάπη της υπογράφουσας για το σιδηρόδρομο και το Ξυλόκαστρο. Τα περιεχόμενά της είναι ρεαλιστικά κι αφορούν στην αντικατάσταση του υπάρχοντος σιδηροδρομικού σταθμού της πόλης λόγω της χάραξης νέας σιδηροδρομικής γραμμής Αθήνας-Πάτρας (από τον ΟΣΕ), η οποία τον καταργεί. Γίνεται διεξοδική αναφορά στην πορεία της σύνθεσης, που βασίζεται σε διεθνείς κανονισμούς και τεχνικές λεπτομέρειες καθώς και σε ειδικές αναλύσεις του κτηριολογικού προγράμματος του σταθμού, στοιχεία που αναγράφονται διεξοδικά στο τεύχος διπλωματικής. Η τελική λύση είναι μία φιλόδοξη πρόταση η οποία όμως δεν ξεφεύγει από τα πραγματικά δεδομένα που ισχύουν για τη συγκεκριμένη περιοχή του Ξυλοκάστρου.]