Πορεία πάνω στο Δημόσιο Σήμα - Βαλιάτζα, Ευαγγελία
[ Στη μελέτη αυτή έγινε προσπάθεια ανάδειξης πάνω από το ίχνος του Δημοσίου Σήματος, στην αρχή της οποίας διαμορφώνεται η βορεινή είσοδος-μουσείο, στον αρχαιολογικό χώρο του Κεραμεικού. Α. Στο κομμάτι του Μεταξουργείου, κατά μήκος της οδού Πλαταιών, η ύπαρξη του αρχαίου δρόμου υπαινίσσεται μέσω του "κούφιου βήματος" (κενός χώρος σε διάφορα σημεία κατά μήκος + κατά πλάτος πάνω από τον αρχαίο δρόμο σε βάθος μέχρι το σημείο του αρχαίου δρόμου που δημιουργούν αντήχηση + την αίσθηση ότι κάτι υπάρχει κάτω. Β. Για την είσοδο στον Κεραμεικό η πρόταση προτείνει υπόγειο πέρασμα κάτω από την Πειραιώς, μουσείο για τις αρχαιολογικές στρώσεις και έξοδο-είσοδο στο ύψος της οδού Γρανικού. Η πορεία διαμορφώνεται σε τρία μέρη : α)κάθοδος μέσω ράμπας, διαντίδραση του χρήστη με το κούφιο βήμα, ΕΙΣΟΔΟΣ-ΕΞΟΔΟΣ,β)οριζόντια πορεία, ανάδειξη χρονικών-χωρικών(αρχαιολογικών) στρώσεων, αίσθηση κίνησης μέσω της ηχητικής κατάστασης στο χώρο, γ)στάση, κάτω από την Πειραιώς, ησυχία+σκοτάδι, κάτω από τον αρχαίο δρόμο.ΟΡΙΟ για την μετάβαση στον Κεραμεικό.]