Κέντρο κινηματογράφου στον σταθμό Λαρίσσης - Ξύδα, Ελεάνα
[ Η εργασία πραγματεύεται τη δημιουργία ενός σύγχρονου κέντρου κινηματογράφου στην περιοχή του Σταθμού Λαρίσσης. Πρόκειται για μία πό τις τρεις ενότητες ενός Δικτύου Χώρων Πολιτισμού και Πρασίνου που προτείνεται, σε επίπεδο κυρίως προγραμματικών δηλώσεων και γενικών αρχών παρέμβασης. Η αστική ανάλυση κατέδειξε την ανάγκη δημιουργίας ενός τέτοιου Δικτύου στην περιοχή, που θα προσδώσει την ζωτικότητα ενός ισχυρού πυρήνα γειτονιάς στο κέντρο της πόλης. Παράλληλα, εντοπίστηκε η ανάγκη δημιουργίας ενός κέντρου έρευνας και μελέτης του κινηματογράφου, χωροθέτηση που αιτιολογείται, τόσο ιστορικά, καθώς η περιοχή υπήρξε για πολλά χρόνια το θέατρο μιας έντονης κινηματογραφικής, και εν γένει, καλλιτεχνικής δραστηριότητας, όσο και πολεοδομικά, καθώς είναι αισθητή η απουσία ενός παρόμοιου κέντρου στην ευρύτερη περιοχή του πολεοδομικού συγκροτήματος της Αθήνας.]