Γιάννινα : προοπτικές ανάπτυξης της πόλης και ιστορικό κέντρο - Βαταβάλη, Φερενίκη
[Αντικείμενο της εργασίας είναι να προσδιοριστεί η δυναμική που διαθέτει η πόλη των Ιωαννίνων συνολικά εξετάζοντας την ιστορία της, τις σύγχρονες τάσεις ανάπτυξης και τις προοπτικές που διαγράφονται για το μέλλον, ώστε να διατυπωθεί μία ολοκληρωμένη στρατηγική ανάπτυξης για το κέντρο και ιδιαίτερα για το ιστορικό του τμήμα. Οι παρεμβάσεις που προτείνονται στρέφονται γύρω από την κυκλοφοριακή δομή, την αξιοποίηση αξιόλογων ή μη κελυφών και τον ανασχεδιασμό του δημόσιου χώρου.Αναπτύσσονται δε πάνω σε έναν άξονα προώθησης πολιτιστικής πολιτικής που αφ'ενός θα συμβαδίζει με τη συνολική φυσιογνωμία και τις τάσεις ανάπτυξης των Ιωαννίνων και αφετέρου η ίδια η παρέμβαση στο κέντρο θα ενισχύει την ακτινοβολία της πόλης. ]