Δίκτυο χώρων πολιτισμού και αναψυχής στην πόλη της Ζακύνθου - Γριτσόπουλος, Ελευθέριος
[ Αντικείμενο της εργασίας είναι η σύνδεση χώρων αναψυχής και πολιτισμού μέσα από τη δημιουργία ενός δικτύου πεζοδρόμων και πλατειών στην πόλη της Ζακύνθου. Η μετασεισμική Ζάκυνθος είναι χαραγμένη στα χνάρια της παλιάς πόλης. Μπορεί μετά το σεισμό και την πυρκαγιά όλα τα κτίρια να ισοπεδώθηκαν, οι βασικές χαράξεις των δρόμων και οι ιδιοκτησίες παρέμειναν. Σήμερα, τα πλατώματα και οι χώροι πρασίνου απουσιάζουν, στοιχεία που χαρακτήριζαν την προσεισμική Ζάκυνθο ενώ παράλληλα παρατηρείται μία διάχυση των κινήσεων των οχημάτων στην πόλη με προβλήματα στάθμευσης και συνεπώς, προβλήματα κίνησης και των πεζών. Γενικά η πόλη, σε ότι αφορά τις χρήσεις, στερείται ενός συγκεκριμένου σχεδίου. Προτείνεται, λοιπόν, χωροθέτηση των χρήσεων γης στην πόλη και συγκεκριμένα προτείνουμε να περιοριστεί το εμπόριο στο κέντρο της πόλης. Παράλληλα προτείνουμε τον περιορισμό των τουριστικών χρήσεων και της διασκέδασης στην παραλιακή οδό και το συγκρότημα των τριών πλατειών καθώς και την οριοθέτηση των χρήσεων που έχουν να κάνουν με τη βιοτεχνία κατά μήκος του ποταμού της πόλης και κάποιων άλλων ο