Μύηση, θέα, θέαμα : η περίπτωση του θεάτρου Πέτρας - Καλαματιανού, Φωτεινή - Λήδα
[ Στη διπλωματική αυτή προσπαθούμε με αρχιτεκτονικό τρόπο να εκφράσουμε τη σχέση και την αλληλεπίδραση θεάτρου και πόλης. Αφορμή αποτέλεσε η παρατήρηση ότι τόσο το θέατρο όσο και η πόλη αποτελούν τμήματα ενός αμφίδρομα επηρεαζόμενου και καθοριζόμενου συνόλου (του συνόλου της κοινωνίας), τα οποία ακολουθούν τη δική τους αυτόνομη πορεία στην ιστορία που είναι άλλοτε παράλληλη και άλλοτε όχι. Επιχειρήσαμε να αποδώσουμε τη σχέση αυτή στην περίπτωση του Θεάτρου Πέτρας στην Πετρούπολη, ενός υπαίθριου θεάτρου στην περιαστική ζώνη της πόλης. Η επέμβασή μας σχετίζεται με το σχεδιασμό της πορείας από την πόλη στο θέατρο καθώς και με το πως αυτή υλοποιείται στο περιβάλλον ενός λατομείου. Ταυτόχρονα προτείνουμε τη δημιουργία ενός κτιρίου για να στεγάσει θεατρικές δραστηριότητες που απευθύνονται στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Αθήνας. Οι λειτουργίες που στεγάζονται στο κέντρο αυτό αφορούν τη θεατρική διδασκαλία, την στέγαση ορισμένων δραστηριοτήτων του δήμου, όπως παραστάσεις, συνέδρια, συμπληρωματικά μαθήματα κ.α., καθώς και χώρους που αφορούν τη διοίκηση του κέντρου αυτού.]