Απόπλους - Ράπτη, Κωνσταντίνα
[Επιλέξαμε να κάνουμε ένα θέμα δίπλα στη θάλασσα, ώστε το κτίριο να λαμβάνει υπόψη του το τοπίο και συγκεκριμένα τη θάλασσα, να δίνει στο χρήστη τη δυνατότητα να αντιληφθεί στο μέγιστο βαθμό τα στοιχεία της φύσης. Έτσι αποφασίσαμε να κάνουμε έναν ιστιοπλοϊκό όμιλο αφού η ιστιοπλοϊα είναι ένα άθλημα που βασίζεται στα στοιχεία της φύσης. Επιλέξαμε για τοποθεσία του ομίλου την χερσόνησο του Αγ. Κοσμά γιατί ενώ βρίσκεται μέσα στην πόλη μοιάζει να είναι μακριά από αυτή, σα να είναι ένα νησί. Η χερσόνησος του Αγίου Κοσμά έχει ιστορικό χαρακτήρα καθώς υπάρχουν ίχνη νεολιθικού οικισμού ναυτεμπορικού χαρακτήρα του 2300 πΧ. και σύμφωνα με τον Παυσανία, στη βόρεια πλευρά της χερσονήσου εκβράστηκαν τα Περσικά ναυάγια από τη ναυμαχία της Σαλαμίνας. Ο ιστιοπλοϊκός όμιλος είναι ένας χώρος μετάβασης από την ζωή στην πόλη στη ζωή στη θάλασσα. Η μετάβαση αυτή σε επίπεδο οργανογράμματος θα μπορούσε να αναπαρασταθεί με έναν διάδρομο που ενώνει τις διάφορες επιμέρους ενότητες. Με αφορμή την πληροφορία για τα Περσικά Ναυάγια έγινε παραλληλισμός του οργανογράμματος του κτιρίου με τον σκελετό ενός κα