Προσέγγιση στο νέο αεροσταθμό Μυτιλήνης - Ραχμανίδου, Δήμητρα
[Η αρχιτεκτονική σύνθεση, η έκφραση, το νόημα του αεροσταθμού είναι το κύριο θέμα αυτής της εργασίας. Ένα τέτοιο κτίριο πρέπει να ανταποκρίνεται πλήρως σε πολύπλοκες λειτουργικές απαιτήσεις και παράλληλα να ενσωματώνει το συμβολικό χαρακτήρα του μεταβατικού χώρου, από τα επίγεια στα εναέρια, σε συγκεκριμένο τόπο και πολιτισμό. Είναι λοιπόν καθοριστικός ο ρόλος του αρχιτέκτονα που θέτει ως στόχο την ερμηνεία, την αυθεντική έκφραση του "μεταβατικού" τόπου και τον επιτυχή συνδυασμό λειτουργικότητας και νοήματος. Βέβαια όπως και σε όλα τα μεγάλα και σύνθετα έργα, η ελευθερία του αρχιτέκτονα ορίζεται από το πλήθος των προγραμματικών (κτιριολογικών και τεχνικών) απαιτήσεων, που είναι απαραίτητο για το συνολικό σχεδιασμό ενός αεροσταθμού.]