Νότια Κλιτύς της Ακρόπολης : πρόταση διαμόρφωσης αρχαιολογικού χώρου - Βενετσιάνου, Ολγα
[Η εργασία προτείνει σημειακές επεμβάσεις στον αρχαιολογικό χώρο της νότιας πλευράς της Ακρόπολης, που έχουν ως στόχο την κατανόηση του ιστορικού χαρακτήρα της περιοχής από τους επισκέπτες, αλλά και την ανάγνωση των χωρικών χαρακτηριστικών της. Οι επεμβάσεις βασίζονται σε εκτεταμένη ανάλυση, η οποία έχει δύο σκέλη : Την αναγνώριση της περιοχής στην σημερινή εποχή και τον εντοπισμό των προβλημάτων που τυχόν υπάρχουν, αλλά και τη μελέτη των κυριοτέρων ιστορικών φάσεων με τις αντίστοιχες αρχαιολογικές παρατηρήσεις. Στην πρόταση γίνεται μία προσπάθεια επαναφοράς του ιστού της πόλης του 3ου αι μ.Χ, όταν η περιοχή βρισκόταν στην ακμή της και υπήρξε το κέντρο των τεχνών της Αρχαίας Αθήνας. Επίσης υπάρχει υπόμνηση των υψομετρικών σταθμών των άλλων ιστορικών περιόδων ώστε να φαίνεται η εξέλιξη του φυσικού τοπίου. Η υπόμνηση γίνεται μέσω ενος δικτύου από μεταλλικές στήλες πάνω στις οποίες υπάρχουν σκωτίες που ορίζουν την υψομετρική στάθμη του εδάφους ανά εποχή. Επίσης, στις στήλες υπάρχει πληροφοριακό υλικό για τα μνημεία του αρχαιολογικού χώρου. Βάσει της ανάλυσης των "κλειστών" κα