Μεταβολή πολύ-κατοικία : η περίπτωση της οικογένειας Ο. - Ρέντζου, Μαρία - Άννα
[Με βάση τη συμβατική κατασκευή της ελληνικής πολυκατοικίας προτείνεται ένα μοντέλο που εντείνει την οριζόντια ευελιξία που ήδη υπάρχει σ'αυτή και εισάγει την κατ/φη με τον τρόπο αυτό δημιουργούνται κατοικίες 2ώροφες ή 3ώροφες. Ουσιαστικά προτείνεται μία σειρά στοιχείων που έχοντας στην αρχή ένα ατοπικού χαρακτήρα, στη συνέχεια συγκεκριμενοποιούνται μέσα στο μοντέλο αποτελώντας όλα μαζί σύστημα που αποτελείται από : α) τοιχία-κανάλια δικτύων πάνω στα οποία μετακινούνται οι υγροί χώροι (μπάνια-κουζίνες), β) διαχωριστικά μεταξύ διαμερισμάτων που μπορούν ν'αφαιρεθούν, γ) προεπιλεγμένες περιοχές αρθρωτής κατασκευής μέσα στην μπετονένια πλάκα, οι οποίες μπορούν να λυθούν και να επιτρέψουν την κατ/φη ενοποίηση. ]