Κέντρο ενημέρωσης και περίθαλψης θαλάσσιας χελώνας στη Γλυφάδα - Καπλάνη, Ελένη
[Το κέντρο διάσωσης της θαλάσσιας χελώνας (ΑΡΧΕΛΩΝ) είναι ένας μη κερδοσκοπικός "ζωντανός" οργανισμός που πρωταρχικό του μέλημα είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού. Στηρίζεται στην εθελοντική προσφορά. Στεγάζεται σε παλιά βαγόνια του ΟΣΕ. Το κτίσμα τοποθετείται στην 3η μαρίνα της παραλίας της Γλυφάδας. Διακρίνονται 2 τμήματα : το δημόσιο (εργαστήριο παιδιών, βιβλιοθήκη, αμφιθέατρο, εκθεσιακοί χώροι) και το ιδιωτικό : χώροι περίθαλψης και ξενώνες.]