Το ηχητικό τοπίο : η συμμετοχή του ηχητικού περιβάλλοντος στη συνολική συγκρότηση της τοπιακής αντίληψης - Ζωγραφάκη, Αγγελική ([χ.ό.], 2002)
[Αντικείμενο αυτής της εργασίας είναι να διερευνήσει τον τρόπο με τον οποίο η ακοή συμμετέχει στη συγρότηση της συνολικής τοπιακής αντίληψης. Αυτή την ακουστική ερμηνεία του τοπίου, αποκαλούμε ηχητικό τοπίο και εξετάζουμε ειδικότερα τον τρόπο με τον οποίο, η αντίληψη του ηχητικού αυτού τοπίου καθορίζει τις μνημιακές μας αναφορές για τον τόπο.]