Ίχνη χρόνου και φθοράς - Γεωργίου, Χρήστος ([χ.ό.], 2002)
[Στην εργασία αυτή, γίνεται αναφορά στην επίδραση που έχει ο χρόνος στη μορφή του κτιρίου. Γίνεται αρχικά μια προσπάθεια ερμηνείας του όρου φθορά και στη συνέχεια εξετάζεται ο χρόνος ως έννοια, αλλά και η συμπεριφορά των υλικών υπό το πρίσμα της επιστήμης. Ακολουθεί μια ιστορική αναδρομή στα ρεύματα και του ρομαντισμού και του μοντερνισμού, δύο κινήματα με σαφή θέση σχετικά με το θέμα αυτό..]