Κοινωνικά κινήματα για το περιβάλλον : μια ανάλυση για τον ελληνικό χώρο - Ορφανού, Ρέα ([χ.ό.], 1999)
[Στην εργασία επιχειρείται μια καταγραφή των κινητοποιήσεων πολιτών ενάντια στις σχεδιαζόμενες παρεμβάσεις στο χώρο της πόλης την περίοδο μετά το 1970. Διερευνάται ο τρόπος ανάπτυξης των κινημάτων αφού παρατίθενται απόψεις θεωρητικών πάνω στο θέμα των αστικών κινημάτων. Τέλος, κρίνεται η συμβολή στη διαμόρφωση του ελληνικού αστικού χώρου.]