Η ιστορική πόλη στον ευρωπαϊκό χώρο : η έννοια της ιστορικότητας και η εξέλιξη της θεωρίας της διατήρησης στον 20ο αιώνα - Σαραντάκου, Ευθυμία ([χ.ό.], 1999)
[Το θέμα αυτής της εργασίας είναι η προσέγγιση της έννοιας της ιστορικότητας και της ιστορικής πόλης έτσι όπως διατυπώνεται και εξελίσσεται κατά την διάρκεια του 20ου αιώνα μέσα από μια σειρά διεθνών αρχών, διακυρήξεων και συμβάσεων.]