Η χρήση του κανάβου στην οργάνωση, και την έκφραση στο χώρο, θεσμών και δομών της πολιτικής κοινωνίας - Καραμήτρου, Κατερίνα ([χ.ό.], 2000)
[Αντικείμενο της διατριβής αποτελεί η διερεύνηση του κανάβου ως εργαλείου σχεδιασμού των πόλεων και ως μέσο χωρικής έκφρασης της ορθολογικής σκέψης και παιδείας. Τη βάση πάνω στην οποία θα κινηθεί η εργασία αποτελεί η ιστορική διερεύνηση του κανάβου σαν πολεοδομικό και πολιτισμικό μόρφωμα από την πόλη κράτος έως τις σύγχρονες μητροπόλεις. Κατά την έρευνα αυτή θεωρούμε ότι η χρήση του κανάβου δεν καλύπτει μόνο πρακτικές κατευθύνσεις αλλά ότι είναι επίσης δηλωτική των κοινωνικών αντιλήψεων και της τεχνικής οργάνωσης των αντιλήψεων αυτών και της οργανωμένης πολιτικής τους έκφρασης..]