Εγκατάσταση της μεταποίησης σε παρόδιες εκτάσεις : η περίπτωση της Λάρισας - Καϊμάκη, Λαμπρινή ([χ.ό.], 2001)
Η εργασία αναφέρεται στην περιοχή της Λάρισας και διερευνά τους λόγους εγκατάστασης σημαντικού μέρους των μεταποιητικών δραστηριοτήτων που αναπτύσσονται στην περιοχή, σε παρόδιες εκτάσεις κατά μήκος του εθνικού δρόμου. Πρόκειται για μια κατευθυνόμενη έρευνα που στηρίχθηκε στην επεξεργασία δημοσιευμένων στοιχείων, στοιχείων που συλλέχθηκαν επιτόπου και στη διακίνηση ενός ερωτηματολογίου σε δείγμα επιχειρήσεων της περιοχής ενδιαφέροντος. Μέσω του ερωτηματολογίου οι επιχειρήσεις αξιολόγησαν διάφορους παράγοντες που πιθανά επέδρασαν στην επιλογή του χώρου εγκατάστασης τους, μεταξύ των οποίων και τον παράγοντα της πρόσβασης στον εθνικό δρόμο.