Διαχρονική εξέλιξη του λειτουργικού χαρακτήρα τριών αντιπροσωπευτικών δήμων του λεκανοπεδίου Αττικής : Μαρούσι, Περιστέρι και καλλιθέα 1978-1988 - Διμέλλη, Δέσποινα ([χ.ό.], 2001)
[Το θέμα της εργασίας είναι η "διαχρονική εξέλιξη του λειτουργικού χαρακτήρα τριών αντιπροσωπευτικών δήμων του λεκανοπεδίου Αττικής". Οι τρείς Δήμοι που επιλέγησαν αποτελούν τα νέα κέντρα που αναπτύσσονται στο λεκανοπέδιο (μετά τους δήμους Αθηναίων και Πειραιώς) καθώς συγκεντρώνουν την πλειοψηφία των απασχολουμένων στις περιφέρειες στις οποίες υπάγονται. Δεδομένου ότι διερευνάται η διαχρονική εξέλιξη επιλέγεται να γίνει επεξεργασία των στοιχείων της ΕΣΥΕ από την απογραφή του 1978 και του 1988 (δεν υπάρχουν διαθέσιμα μεταγενέστερα στοιχεία) και να γίνουν προσαρμογές στα χαρτογραφικά υπόβαθρα προκειμένου να γίνουν χαρτογραφήσεις.]