Ο χαρακτήρας της ελληνικής πλατείας - Καλογιάννη, Ισμήνη ([χ.ό.], 2001)
Στη μελέτη αυτή έγινε μια προσπάθεια αναγνώρισης της ξεχωριστής έκφρασης του χαρακτήρα της ελληνικής πλατείας και πώς οι άνθρωποι βιώνουν την κάθε μια από αυτές. Αρχικά έγινε μια αναφορά στους αστικούς/υπαίθριους χώρους και ταξινόμηση αυτών σε τέσσερις μεγάλες κατηγορίες και στη συνέχεια παρατίθενται ιστορικά στοιχεία για τις πλατείες από την Αρχαία Ελληνική Αγορά στη Ρωμαϊκή πόλη και τα Forum ως το Μεσαίωνα. Προκειμένου να ερμηνευτεί ο χώρος της πλατείας αναφέρονται η ποιοτική απόδοση και τα ψυχομετρικά μεγέθη, επίπεδα δηλαδή στα οποία γίνεται αναφορά να ερμηνευτεί ένας οποιοσδήποτε χώρος. Εξετάστηκαν παραδείγματα πλατειών στον Βόλο, το Ναύπλιο, την Κυπαρισσία, τη Νάξο και την Μύκονο, προκειμένου να δοθεί μια εικόνα για τον τρόπο με τον οποίο βιώνονται οι πλατείες, τη μορφολογία τους, τη χωροθέτηση τους καθώς και τον κοινωνικό τους ρόλο.