Οικιστική ανάπτυξη του χώρου του αεροδρομίου του Ελληνικού - Κανετάκη, Ζωή Ι ([χ.ό.], 2001)
[Η παρούσα μελέτη είναι μια διαφορετική προσέγγιση στο σενάριο της μετατροπής του συνόλου της έκτασης σε μητροπολιτικό πάρκο. Με τη μεταφορά του διεθνούς αερολιμένα Αθηνών στα Σπάτα, βρισκόμαστε αντιμέτωποι σε ένα σπάνιο φαινόμενο στην ιστορία των πόλεων: την απελευθέρωση μιας τεράστιας έκτασης μέσα στην Αθήνα. Η διαχείρηση ενός τέτοιου χώρου θα επέβαλε δυσβάσταχτες δαπάνες από το φορέα διαχείρησής του, τόσο για τη δημιουργία, όσο και για τη συντήρησή του. Ας μην ξεχνάμε τα προβλήματα ασφάλειας που συναντάμε σε τέτοιους χώρους και που απαιτούν ολοένα αυξανόμενη ανάγκη αστυνόμευσης. Το παραπάνω σκεπτικό συνδέεται με μια γενικότερη διαπίστωση: την ύπαρξη οικιστικής ανάγκης στο Νότιο Λεκανοπέδιο της Αττικής. Για τους λόγους αυτούς, η παρούσα μελέτη παρουσιάζει ένα εναλλακτικό σενάριο, σύμφωνα με το οποίο: περιορίζεται η δημιουργία του πάρκου σε τμήμα του χώρου το οποίο και εντάσσεται σε ένα δίκτυο πρασίνου, εισάγεται αστικός ιστός σε τμήμα του χώρου, έτσι ώστε ο χώρος να ενταχθεί και να ενσωματωθεί καλύτερα με τις γύρω περιοχές αποκλείοντας έτσι τον κίνδυνο δημιουργίας γκέτ