Η χωρική οργάνωση και το οικιστικό δίκτυο μετά την εφαρμογή του Σχεδίου "Καποδίστρια" : η περιοχή του νομού Κεφαλληνίας - Αντύπα, Αναστασία ([χ.ό.], 2001)
[Η εργασία αυτή, σκοπό έχει να διερευνήσει την χωρική οργάνωση και το οικιστικό δίκτυο, μετά την εφαρμογή του σχεδίου "Ιωάννης Καποδίστριας". Η χωρική οργάνωση και το οικιστικό δίκτυο, αποτελούν τις κυριότερες εκφράσεις της ολοκληρωμένης τοπικής ανάπτυξης. Αυτό που θεωρούμε το πιό σημαντικό για την τοπική ανάπτυξη είναι ο χωροταξικός σχεδιασμός, ως το εργαλείο χωρικού συντονισμού των προγραμμάτων αναπτυξιακού χαρακτήρα, την εναρμόνιση της χωροταξικής πολιτικής με την αναπτυξιακή, την περιβαλλοντική και τις άλλες πολιτικές με χωρική διάσταση, δίνοντας μακροχρόνιες χωρικές επιλογές. Η περιοχή μελέτης είναι ο Νομός Κεφαλληνίας, ένας νησιώτικος νομός, ο οποίος φέρει πολλά κοινά χαρακτηριστικά με άλλους νησιωτικούς νομούς της χώρας, έχει όμως και ιδιαιτερότητες που εκπηγάζουν από την ιδιαίτερη φύση του, την ιστορική του πορεία, τις κοινωνικές συνθήκες κ.α.]