Οι "ξένοι" στην πόλη : οι τόποι τους, οι διαδρομές τους, τα ίχνη τους στο κέντρο της Αθήνας - Ορφανού, Ρέα ([χ.ό.], 2001)
[Στην εργασία αυτή μελετάται η παρουσία των "ξένων" σ'ένα κομμάτι του κέντρου της Αθήνας, στην περιοχή του Ψυρρή..Οι μετανάστες-κάτοικοι του Ψυρρή προέρχονται κυρίως από την Αλβανία και το Μπαγκλαντές. οι εργαζόμενοι από περισσότερες χώρες, αν και κυριαρχεί η παρουσία των Αλβανών όπως και των προερχόμενων απο τις χώρες της Ινδοπακιστανικής χερσονήσου. Στην εργασία τονίζεται ο αόρατος χαρακτήρας των ξένων κατοίκων του Ψυρρή, ο πολύχρωμος χαρακτήρας των ξένων της πρωϊνής εργασίας. Εξετάζεται η καθημερινή ζωή των μεταναστών στην πόλη, η χρήση του χώρου, οι τόποι τους, οι διαδρομές τους, ο τρόπος και βαθμός συνύπαρξής τους με τους γηγενής και τις άλλες εθνότητες. Τα ίχνη τους στου Ψυρρή, οι επιπτώσεις της παρουσίας τους στην πόλη είναι δυσδιάκριτα ή ορατά κατά περίπτωση. Ως κάτοικοι είναι σχεδόν αόρατοι, δεν χωράνε στην εικόνα του Ψυρρή της διασκέδασης, ως εργαζόμενοι η παρουσία τους αποκτά όλο και μεγαλύτερη σημασία. Οι μετανάστες συμμετέχουν σε σημαντικό ποσοστό στο εργατικό δυναμικό των βιοτεχνιών και των καταστημάτων χονδρικού και λιανικού εμπορίου της περιοχής. Καταλαμβάνον