Το Χαλάνδρι και το κέντρο του : ειρηνική συνύπαρξη και..α' βοήθειες στις 2004 πιέσεις της ελεύθερης αγοράς - Ιωάννου, Π ([χ.ό.], 2001)
Αντικείμενο της εργασίας αυτής είναι το Χαλάνδρι και το κέντρο του, ένα κέντρο ζωντανό όλες τις ώρες της ημέρας, όπου αναπτύσονται πολλές και ποικίλες δραστηριότητες -εμπόριο όλων των ειδών και κατηγοριών, βιοτεχνία, αναψυχή, γραφεία κ.α.- που συνυπάρχουν στον ίδιο χώρο μεταξύ τους καθώς και με την κατοικία. Μέσα από την εργασία επιχειρείται η διερεύνηση της μέχρι σήμερα εξέλιξης της πόλης, ο προσδιορισμός της χωρικής και λειτουργικής έκτασης του κέντρου της, ο εντοπισμός των προβλημάτων (κυκλοφοριακών, αξιών γής, λειτουργικών και μεταλλαγής του χαρακτήρα του) και των αιτιών που τα προκάλεσαν, των τάσεων που υπάρχουν για την παραπέρα πορεία (πόλης και κέντρου) και των πιέσεων που εξασκούνται. Στόχος είναι να σκιαγραφηθούν κατευθύνσεις παρέμβασης για τη διατήρηση της ποικιλίας των λειτουργιών του συγκεκριμένου κέντρου, της ζωντάνιας του και του ανθρώπινου χαρακτήρα του.