Η μεταλλαγή των δρόμων της γειτονιάς από αγωγούς κυκλοφορίας σε βιώσιμους και κοινωνικούς τόπους - Παπαχατζάκης, Κωνσταντίνος ([χ.ό.], 2000)
[Αντικείμενο της παρούσας εργασίας αποτελεί η μεταλλαγή των δρόμων της γειτονιάς από αγωγούς κυκλοφορίας σε βιώσιμους και κοινωνικούς τόπους. Δίνονται διάφορα μέτρα επανασχεδιασμού του οδικού δικτύου και του οδικού χώρου, τα οποία αποσκοπούν στη βελτίωση του οικιστικού περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής και συμβάλουν ώστε οι δημόσιοι χώροι να ανταποκριθούν στο σωστό τους ρόλο..Ο επανασχεδιασμός των δρόμων της γειτονιάς περιορίζει τις ανεπιθύμητες κινήσεις και την ταχύτητα της κυκλοφορίας, βελτιώνει τις περιβαλλοντικές συνθήκες, συμβάλει στη μείωση των οδικών ατυχημάτων καθώς και του φόβου που προκαλεί η κυκλοφορία, διατηρεί ασφαλή και άνετη πρόσβαση για τους κατοίκους, τους πεζούς, τα ποδήλατα και τα άτομα με κινητικά προβλήματα, παρέχει επαρκές και ασφαλή χώρο για το παιχνίδι των παιδιών και άλλες δραστηριότητες αναψυχής, βελτιώνει την εικόνα του οδικού περιβάλλοντος και διατηρεί πρόσβαση για τα οχήματα έκτακτης ανάγκης καθώς και για την εξυπηρέτηση των διαφόρων αναγκών των κατοίκων. Οι δρόμοι από αγωγοί για την κίνηση των οχημάτων μετασχηματίζονται σε χώρους γι