Διαμόρφωση μουσείου οίνου : αποτύπωση, αποκατάσταση και εισαγωγή νέας χρήσης σε υφιστάμενο κέλυφος - Μιχαήλ, Στέλλα
[Πρόκειται για το οινοποιείο "Καμπά" στην Παλλήνη. Μετά από επίσκεψη στο χώρο του οινοποιείου, βρήκα πολύ ενδιαφέρουσα την ιδέα δημιουργίας μουσείου οίνου σε μια περιοχή που έχει ιστορία στην παρασκευή του κρασιού. Το οινοποιείο μεταφέρθηκε στο Πικέρμι για οικονομικούς λόγους, ενώ το κτίριο του οινοποιείου κρίθηκε διατηρητέο και δόθηκε στο Δήμο της Παλλήνης. Οι μεγάλες εκτάσεις αμπελώνων μέσα στις οποίες βρίσκεται θα αλλάξουν χαρακτήρα με τη δημιουργία του δρόμου Σπάτα-Ελευσίνα. Θα δωθεί χρήση γής επιχειρησιακή και θα χτιστούν εμπορικά κέντρα και ξενοδοχεία. Για τη διαμόρφωση του μουσείου επέλεξα ένα κτίριο ανεξάρτητο, με δική του είσοδο από τον δρόμο και σύνδεση με το υπόλοιπο κτιριακό συγκρότημα και χρήση αποθήκης αποσταγμάτων. Ακολούθησε αποτύπωση του οινοποιείου σε επίπεδο όψεων και αναλυτική αποτύπωση της αποθήκης αποσταγμάτων..Κεντρική ιδέα της πρότασης μου είναι μια κατασκευή που ελίσσεται στον υπαίθριο και στον εσωτερικό χώρο του κτιρίου κάνοντας μια εισαγωγή του μουσείου στο υπάρχον κελλάρι. Ουσιαστικά το ίδιο το κτίριο παρουσιάζει τον εαυτό του και διατηρεί τ