Σιδηροσταθμός ή νέος σιδηροδρομικός σταθμός Αγίων Αναργύρων Αθήνας - Μαργαριτούλη, Ναταλία
[Πρόθεση της διπλωματικής είναι να απαντήσει στα ζητήματα που θέτει ένας νέος σιδηροδρομικός σταθμός μέσα στην πόλη. Μέσω της πολεοδομικής ανάλυσης διερευνώνται οι υφιστάμενες και οι νέες συνθήκες που προκύπτουν από τη χωροθέτηση του σταθμού στη συγκεκριμένη περιοχή. Στην πρόταση ζητήματα όπως, οι χαράξεις του αστικού ιστού, η διαμπερής ροή πεζών, η πρόσβαση των οχημάτων και των επιβατών και η εξυπηρέτηση των αναγκών τους, συνδιάζονται με ζητήματα του αστικού περιβάλλοντος, όπως η εξασφάλιση δημόσιων χώρων, η σύνδεση των περιοχών εκατέρωθεν του σταθμού και η ένταξή του στη λειτουργία της πόλης, με τον εμπλουτισμό του με χρήσεις διαμονής, αναψυχής και εμπορίου. Η επεξεργασία του θέματος βασίζεται σε μια λογική συνολικού σχεδιασμού από τον αστικό σχεδιασμό στην οικοδομική κλίμακα, που αφορά την κατασκευή του στεγάστρου του σταθμού. Με αφορμή τις συνθετικές αρχές του στεγάστρου επιχειρείται η σύνταξη ενός λεξιλογίου-τυπολογίας που θα μπορούσε να χαρακτηρίζει όλους τους σταθμούς-κόμβους του προαστιακού δικτύου, καθιστώντας το στοιχείο σήμανσης και αναγνώρισης του σιδηροδρ