Παρέμβαση στην περιοχή του αρχαιολογικού χώρου της Αρχαίας Ολυμπίας - Ζούνη, Κατερίνα
[Αφορμή της διπλωματικής εργασίας με θέμα "Παρέμβαση στην περιοχή του αρχαιολογικού χώρου της Αρχαίας Ολυμπίας" υπήρξε ο εντοπισμός προβλημάτων που αφορούν στη λειτουργία του αρχαιολογικού χώρου και του μουσείου, προβλήματα σχετικά με τις κινήσεις των επισκεπτών και τις υποδομές εξυπηρέτησης. Το τελικό αποτέλεσμα καθόρισε αρχικά ο προβληματισμός που σχετίζεται με την κατανόηση του ιδιαίτερου χαρακτήρα και ρόλου ενός αρχαιολογικού χώρου, εισάγοντας με τον τρόπο αυτό έννοιες όπως η αναγνωσιμότητα και η αντιληπτικότητα μέσα από την κίνηση και την οπτική εμπειρία καθώς και η αναζήτηση όλων εκείνων των στοιχείων που συνιστούν πολιτιστικές μαρτυρίες και που πρέπει να συμμετέχουν στη διαμόρφωση της εικόνας του. Επιπλέον, σημαντικός κατά την επεξεργασία του θέματος, στάθηκε ο προβληματισμός που αφορά στον προσδιορισμό των απεικονιστικών μέσων και των συνθετικών εργαλείων όταν πρόκειται για παρέμβαση σε φυσικό τοπίο, καθώς αυτό συνιστά το περιβάλλον του αρχαιολογικού χώρου της Ολυμπίας.]