Ξενοδοχείο "Ποσειδώνιο" στις Σπέτσες : αποκατάσταση και επανάχρηση - Καραπιπέρη, Σταματίνα
[Το "Ποσειδώνιο" Ξενοδοχείο Σπετσών κτίστηκε από τον Σωτήριο Ανάργυρο. Η ανέγερση του ξενοδοχείου, σε σχέδιο του αρχιτέκτονα Παν. Ζήζηλα, άρχισε το 1911 και ολοκληρώθηκε το 1914. Στο νεόδμητο ξενοδοχείο ενσωματώθηκε το προϋπάρχον μέγαρο Γουδή (δυτικό κτίσμα κτισμένο το 1905 περίπου). Το 1965 έγιναν επισκευές στο ξενοδοχείο, προστέθηκαν λουτρά στα περισσότερα δωμάτια και ανελκυστήρας παραπλεύρως του κεντρικού χωλ. Από τότε άλλες σοβαρές επεμβάσεις δεν έγιναν. Το "Ποσειδώνιο" Σπετσών είναι χτισμένο σε οικόπεδο εμβαδού 3.924,84 μ2 εντός του κεντρικού οικισμού του νησιού και συνορεύει με την "ντάπια" και την παραλιακή οδό προς την "Αναργύρειο & Κοργιαλένειο Σχολή Σπετσών". Το κυρίως κτίσμα έχει όψη παράλληλη προς την ακτή και είναι ΒΑ προσανατολισμού. Αποτελείται από ισόγειο, δύο ορόφους και δώμα. Συνολικά έχει δομημένη επιφάνεια 2.924,50 μ2. Στον περιβάλλοντα χώρο του υπάρχουν κτίσματα, σε μορφή ως επί το πλείστον ερειπίων, συνολικού εμβαδού 384,50 μ2.]