Ο κόμβος : αρχιτεκτονική επέμβαση σε κυκλοφοριακό κόμβο - Καραχάλιος, Ιωάννης
[Αντικείμενο της εργασίας είναι η μελέτη του αστικού χώρου που δημιουργείται στο πεδίο ορισμού ενός κυκλοφοριακού κόμβου και η στοιχειoθέτηση σκέψεων και προτάσεων για την αρχιτεκτονική του αντιμετώπιση. Η Αθήνα, με τις σχεδιαζόμενες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, βρίσκεται αντιμέτωπη με αυτά ακριβώς τα ζητήματα. Το παράδειγμα με τη μεγαλύτερη σχεδιαστική, αλλά και συμβολική παρέμβαση είναι ο κόμβος της Κηφισίας με την Αττική Οδό στο ύψος του Αμαρουσίου που είναι και η περιοχή μελέτης..]