Σχολή θεατρικών τεχνών στο Μεταξουργείο - Κρίσιλια, Μαρία
[Πρόκειται για μια Σχολή που συγκεντρώνει τις τρείς πιό σημαντικές ειδικότητες στο χώρο του Θεάτρου: τους ηθοποιούς, τους σκηνοθέτες και τους σκηνογράφους-ενδυματολόγους (34 σπουδαστές ανά έτος, 3ετής φοίτηση). Τοποθετείται σε ένα οικόπεδο 4.800μ περίπου, στην περιοχή του Μεταξουργείου, που οριοθετείται από τις οδούς Αχιλλέως, Μυλλέρου, Γιατράκου και από μεσοτοιχίες κατοικιών στο νοτιανατολικό τμήμα του. Εκμεταλλευόμενη το διαφορετικό χαρακτήρα του κάθε δρόμου, δημιουργώ μια πόλη μέσα στην πόλη, όπου πλέον σημασία έχουν οι διαφορετικοί βαθμοί ιδιωτικότητας, η δυνατότητα ανάγνωσης των διαφορετικών ενοτήτων, αλλά και η ένταξή τους μέσα στο σύνολο, η πορεία-δρόμος που τα συνδέει όλα αυτά και το κέντρο, η "πλατεία". Προσπάθησα να μεταφράσω σε αρχιτεκτονική την έκπληξη και την οικειοποίηση, την πειθαρχία και το παιχνίδι, το σκληρό της πραγματικότητας και το μαγικό της φαντασίας, όλα αυτά που, λιγότερο ή περισσότερο, εμπεριέχονται σε αυτό που ονομάζουμε "θέατρο"].