Κατοικία στα Άνω Λιόσια - Χατζημανωλάκη, Ευαγγελία
[Αναζήτηση τρόπου σχεδιασμού του οικοδομικού τετραγώνου και εργαλείων για την παραγωγή ενός χώρου οργανικού και αντίποδα της οργανωμένης δόμησης των μεγάλων εκείνων συγκροτημάτων κοινωνικής κατοικίας. Διερεύνηση της έννοιας της οργανικότητας και προσπάθεια αναγνώρισης των χαρακτηριστικών εκείνων των παραδοσιακών και ανώνυμων κτισμάτων που τα καθιστούν οργανικά σύνολα. Ερμηνείας αυτής μέσα από την μεταφορά των παραπάνω χαρακτηριστικών στον οργανωμένο σχεδιασμό ενός οικοδομικού τετραγώνου (έννοια γειτονιάς). Τα Α.Λιόσια αποτέλεσαν το πεδίο πειραματισμού των παραπάνω εννοιών α)ως μια τυπική περίπτωση "Νεοελληνικής πόλης" ανεπτυγμένη με το καθεστώς αυθαίρετης δόμησης και νομιμοποίησης (δηλαδή μή σχεδιασμού), β)στο πλαίσιο του μετά του σεισμού σχεδίου ανάπλασης. Το οικοδομικό τετράγωνο αποτέλεσε το βασικό εργαλείο στο παραπάνω καθεστώς της ανάπλασης, αλλά και το μόριο εκείνο που ενσωματώνει την έννοια της γειτονιάς, στην οποία θέλησα να πειραματιστώ..Το οικοδομικό τετράγωνο αποτελεί συνέχεια του ιστού της πόλης και ο δημόσιος χώρος μέσα από τον παράπλευρο πεζόδρομο δ