Ο χρόνος ως αισθητική μεταφορά στην αρχιτεκτονική σύνθεση - Μητσώνη, Κατερίνα ([χ.ό.], 2001)
[Χρόνος ως αισθητική μεταφορά στην τέχνη της αρχιτεκτονικής. Χρονική ανασκόπηση από την Αναγέννηση ως την σύγχρονη εποχή. Οι απόψεις των Kant, Heidegger, Derrida για τη χρονική διαίσθηση. Η έκφραση της χρονικότητας στην τέχνη (destijl, φουτουρισμός, κονστρουκτιβισμός). Η άποψη της αποδομηκή (φιλοσοφία- αρχιτεκτονική). Εφαρμογή στο πάρκο της Vilette.]